ßßß Cookit - przepis na Bigos wegetariański

Bigos wegetariański

nazwa

Wykonanie

Odrobina tradycji dla wegetarian, mianowicie bidżys :) Uwielbiam bigos, ale z uwagi na fakt, że nie jadam mięsa, zawsze się męczę i wybieram małe porcyjki kapusty. Odkąd znalazłam ten przepis, mogę sobie pozwolić na zjedzenie całej porcji bigosu, bez konieczności narażania się na przypadkowe zjedzenie kiełbasy. Wegetariański bigos jest naprawdę smaczny i nie jest tak tłusty jak tradycyjny.
mała główka kapusty
2 czerwone papryki
cebula
300g pieczarek
koncentrat pomidorowy, oliwa, liście laurowe
sól, pieprz
Poszatkowaną kapustę, dusić do miękkości w niewielkiej ilości wody. Na patelni, na oliwie podsmażyć pokrojone pieczarki, cebulę i paprykę. Dodać do kapusty razem z 2 listkami laurowymi. Przyprawić solą, pieprzem, dodać łyżkę koncentratu pomidorowego i dusić jeszcze przez około 20 minut.
Źródło:http://littlemissgarlic.blogspot.com/2012/02/bigos-wegetarianski.html