Wykonanie
Odrobina tradycji dla wegetarian, mianowicie bidżys :) Uwielbiam bigos, ale z uwagi na fakt, że nie jadam
mięsa, zawsze się męczę i wybieram małe porcyjki
kapusty. Odkąd znalazłam ten przepis,
mogę sobie pozwolić na zjedzenie całej porcji bigosu, bez konieczności narażania się na przypadkowe zjedzenie
kiełbasy. Wegetariański bigos jest naprawdę smaczny i nie jest tak tłusty jak tradycyjny.
mała główka
kapusty2
czerwone paprykicebula300g
pieczarekkoncentrat pomidorowy,
oliwa,
liście laurowesól,
pieprzPoszatkowaną
kapustę, dusić do miękkości w niewielkiej ilości
wody. Na patelni, na
oliwie podsmażyć pokrojone
pieczarki,
cebulę i
paprykę. Dodać do
kapusty razem z 2 listkami laurowymi. Przyprawić
solą,
pieprzem, dodać łyżkę
koncentratu pomidorowego i dusić jeszcze przez około 20 minut.