ßßß Cookit - przepis na Hiszpańska marynata

Hiszpańska marynata

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
cytryny 1 kilogramów
ocet 300 mililitrów
cukier 300 gramów
sól 1 łyżek stołowych
ziarenka pieprzu czerwonego 1 łyżek stołowych
liść laurowy 3 sztuk
goździki 3 sztuk
papryczka chili 3 sztuk
Wykonanie:
Wyszorowane, sparzone cytryny pokroić w ćwiartki. Zagotować ocet z cukrem, wodą oraz solą. Włożyć cytryny i gotować 10 minut. Do 3 półlitrowych słoików rozłożyć listki, pieprz, goździki oraz oczyszczoną pokrojoną w krążki papryczkę. Włożyć cytryny i zalać zalewą. Zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu. Znakomita do mięs, ryb, owoców morza i sałatek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Hiszpańska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12008/Hiszpanska-marynata