Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cytryny 1 kilogramów
ocet 300 mililitrów
cukier 300 gramów
sól 1 łyżek stołowychziarenka
pieprzu czerwonego 1 łyżek stołowych
liść laurowy 3 sztuk
goździki 3 sztuk
papryczka chili 3 sztukWykonanie:Wyszorowane, sparzone
cytryny pokroić w ćwiartki. Zagotować
ocet z
cukrem,
wodą oraz
solą. Włożyć
cytryny i gotować 10 minut. Do 3 półlitrowych słoików rozłożyć listki,
pieprz,
goździki oraz oczyszczoną pokrojoną w krążki papryczkę. Włożyć
cytryny i zalać zalewą. Zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu. Znakomita do
mięs, ryb,
owoców morza i sałatek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia HiszpańskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: