Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
szpinak 400 gramów
mąka 100 gramów
masło 50 gramów
jajka 2 sztuk
parmezan 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
masło 1 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczony
szpinak zalać wrzącą
wodą, po 3 minutach odcedzić i posiekać. Dodać
mąkę,
jajka, 50g
masła, szczyptę
soli i
pieprzu. Wyrobić ciasto. Jeśli jest zbyt luźne dodać więcej
mąki. Formować nieduże kulki i wrzucać na lekko osolony wrzątek. Gotować 4 minuty od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową, polać stopionym
masłem i posypać startym
parmezanem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: