ßßß Cookit - przepis na Kluski szpinakowe

Kluski szpinakowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
szpinak 400 gramów
mąka 100 gramów
masło 50 gramów
jajka 2 sztuk
parmezan 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
masło 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Oczyszczony szpinak zalać wrzącą wodą, po 3 minutach odcedzić i posiekać. Dodać mąkę, jajka, 50g masła, szczyptę soli i pieprzu. Wyrobić ciasto. Jeśli jest zbyt luźne dodać więcej mąki. Formować nieduże kulki i wrzucać na lekko osolony wrzątek. Gotować 4 minuty od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową, polać stopionym masłem i posypać startym parmezanem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10104/Kluski-szpinakowe