Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 300 gramów
cukinia 1 sztuk
marchewka 2 sztuk
brokuły mrożone 0,5 sztuk
kalafior mrożony 200 gramów
cebula 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
bazylia 3 łyżek stołowych
ser żółty 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowany w osolonej wodzie
ryż osączyć. Umytą
cukinie pokroić w plasterki. Oczyszczone
marchewki tez pokroić w plasterki. Do osolonego wrzątku wrzucić warzywa razem z
kalafiorem i
brokułami. Gotować 5 minut. Odcedzić i ostudzić. Oczyszczona posiekana
cebule wymieszać z
ryżem i warzywami, doprawić do smaku
pieprzem oraz
solą.
Ryż i warzywa ułożyć na czterech kawałkach papieru do pieczenia. Zmiksować
masło z rozdrobnionym
czosnkiem, posiekana
bazylią, szczypta
soli oraz
pieprzu.Na warzywach rozsmarować
masło, całość posypać startym
żółtym serem. Szczelnie zawinąć w papier i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: