ßßß Cookit - przepis na Bulion warzywny z klopsikami chlebowymi

Bulion warzywny z klopsikami chlebowymi

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion warzywny 1.5 litrów
mąka Grahama według uznania
śruta pszenna według uznania
jajko 2 sztuk
pieprz biały według uznania
sól według uznania
masło 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
cebula 2 sztuk
chleb pełnoziarnisty 4 sztuk
Wykonanie:
Kromki pieczywa namoczyć na kilka minut w niewielkiej ilości wody. W tym czasie obrać cebule i drobno je posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać masło lub tłuszcz roślinny i podsmażyć na nim cebulę oraz czosnek. Pieczywo osączyć na sicie, odcisnąć, a następnie rozgnieść w miseczce widelcem. Dodać mieszankę cebulowo-czosnkową. Całość posolić, popieprzyć i dokładnie wymieszać. Jajka wybić i domieszać do masy chlebowej. Stopniowo dodawać tyle śruty, mąki Grahama lub tartej bułki, żeby powstała ścisła masa. Podgrzać bulion warzywny. Z ciasta uformować niewielkie klopsiki i gotować je w bulionie na bardzo małym ogniu przez 1/4 godziny.
Uwagi:
4 kromki chleba pełnoziarnistego, mąka Grahama lub tarta bułka z pieczywa pełnoziarnistego
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/977/Bulion-warzywny-z-klopsikami-chlebowymi