Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
bulion warzywny 1.5 litrów
mąka Grahama według uznaniaśruta pszenna według uznania
jajko 2 sztuk
pieprz biały według uznania
sól według uznania
masło 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
cebula 2 sztuk
chleb pełnoziarnisty 4 sztukWykonanie:Kromki
pieczywa namoczyć na kilka minut w niewielkiej ilości
wody. W tym czasie obrać
cebule i drobno je posiekać.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać
masło lub
tłuszcz roślinny i podsmażyć na nim
cebulę oraz
czosnek.
Pieczywo osączyć na sicie, odcisnąć, a następnie rozgnieść w miseczce widelcem. Dodać mieszankę
cebulowo-
czosnkową. Całość posolić, popieprzyć i dokładnie wymieszać.
Jajka wybić i domieszać do masy chlebowej. Stopniowo dodawać tyle śruty,
mąki Grahama lub
tartej bułki, żeby powstała ścisła masa. Podgrzać
bulion warzywny. Z ciasta uformować niewielkie klopsiki i gotować je w
bulionie na bardzo małym ogniu przez 1/4 godziny.Uwagi:4 kromki
chleba pełnoziarnistego,
mąka Grahama lub
tarta bułka z
pieczywa pełnoziarnistegoZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: