Wykonanie
Batoniki, Muffinki,
Ciasteczka,
Czekoladki Bez kategorii Ciasta bez Pieczenia Ciasta i Desery Ciasta na Wielkanoc Ciasta Pieczone - Domowe Wypieki Ciasta Świąteczne Deserek.TV Desery
Jogurtowe Desery na Zimno Desery na zimno
Drinki,
Alkohole,
Likiery Jogurt to Zdrowie
Jogurty Naturalne Jogurty Owocowe Jogurty Owocowe Jogurty Smakowe Koktajle Dietetyczne i Energetyczne Koktajle
Jogurtowe Napoje Napoje Chłodzące
Napoje rozgrzewające Poradniki - Jak Zrobić? Poradniki Video Promocje Przepisy Dietetyczne Sklep Szybkie Przekąski Zdrowa Żywność
Czekoladki z nadzieniem
kokosowym – Film HDKliknij „Udostępnij” i Pobierz Kod – umieść ten film na swojej stronie(5 ocena, 1 głosów)Dokładny przepis i sposób przygotowania zobaczysz na powyższym filmie
CZEKOLADA HERBATA KAWA MURZYNEK PIERNIK SZARLOTKA
Czekoladki z nadzieniem
kokosowym przepis na smak raju – czyli domowe
czekoladki Bounty. Jeżeli nigdy nie robiliście sami w domu takich lub podobnych
czekoladek i wydaje się Wam, że to trudne to bardzo mylne wrażenie. Wykonanie takich
czekoladek jest bardzo prosty i nie ma tu nic skomplikowanego. Ważne aby stosować się do niżej podanych porad, a zrobienie domowych pralinek będzie jeszcze łatwiejsze 😉 Do wykonania domowych pralin potrzebne będą foremki – najlepiej silikonowe i najlepiej aby były miękkie, wtedy przy wyjmowaniu
czekoladek nie ulegną one zniszczeniu. Ja użyłem silikonowych foremek do
lodu – niestety były trochę twarde ale na szczęście żadna z
czekoladek nie uległa zniszczeniu przy wyjmowaniu 😉 Kolejna rada to zanim przystąpisz do smarowania przestudź
czekoladę –
czekolada musi być płynna na tyle aby zbyt szybko nie spływała po ściankach. Nie smaruj zbyt grubo – lepiej więcej ale cieńszych warstw. Używaj silikonowego pędzelka. Po wysmarowaniu foremek
czekoladą wstaw je do zamrażalnika na 5 min. Smaruj min. 2
razy – ja smaruje 3
razy. Po każdym nałożeniu nowej warstwy wstaw foremki do zamrażalnika na 5 min. Przy nakładaniu nadzienia pamiętaj aby zostawić trochę miejsca na dno
czekoladki. Po nałożeniu nadzienia ponownie wstaw całość do zamrażarki na na 5 min.
Czekoladę rozpuszczaj w małej miseczce umieszczonej na małym garnku z
wodą tak aby
woda nie dotykała dna miseczki. Ogień ustaw na mały tak aby temp.
czekolady nie była zbyt wysoka –
czekolada ma się tylko rozpuścić.Czas przygotowania: 20 min.Składniki na 3 foremki – 30
czekoladekgorzka czekolada 2 szt.,
mleczna czekolada 2 szt.,
wiórki kokosowe 100 g,skondensowane
mleko zagęszczone 1/2 puszki,foremki silikonowe,pędzelek silikonowy,Krok 1
Czekoladę mniejszymi partiami rozpuszczamy w kąpieli
wodnejKrok 2Przestudzoną ale płynną
czekoladą smaruje dokładnie foremki silikonowe – staram się równo rozprowadzać
czekoladę po formie tak aby warstwa nie była zbyt gruba – lepiej jest zrobić więcej ale cieńszych warstw. Foremki wstawiam do zamrażalnika na 5 min. aby
czekolada szybciej zastygła. następnie wyjmuje foremki z zamrażalnika i ponownie smaruję je
czekoladą tworząc 2 warstwę i ponownie umieszczam w zamrażalniku na 5 min. W taki sam sposób robię trzecią warstwę.Krok 3
Wiórki kokosowe mieszam z skondensowanym
mlekiem, a następnie wypełniam wnętrze
czekoladek – pozostawiam trochę miejsca na
czekoladowe dno. Ponownie
czekoladki wstawiam do zamrażarki na 5 min., a po wyjęciu całość wypełniam rozpuszczoną
czekoladą i pozostawiam na 20 min. do zastygnięcia. Gotowe
czekoladki wyjmuje z foremki i gotowe 😉Autor: Deserek.TVZobacz także:Rafaello
czekoladki przepis z
białą czekoladąCzekoladowe Karmelki z ToffeeKuleczki Marcepanowe
Trufle CzekoladoweCiasto
Dyniowe Ciasto
dyniowe - przepis na ciasto...
Ciasto
Cappuccino przepis Ciasto
Cappuccino przepis na proste i...
Tort bez pieczenia Tort bez pieczenia przepis na
owocowy...
Ciasto
Marchewkowe przepis z lukrem Ciasto
Marchewkowe przepis na kolejny smakołyk...
Ciasto 3 Bit O to kolejny przepis na ciasto...
Ciasto
Shrek Oryginalne Ciasto
Shrek - znane wielu...Polecany FilmTagi – wyszukaj3 bit
alkohole babeczki babka drożdżowa babka wielkanocna bajaderka bajaderki
bakalie banan bananowy banany batoniki batony bez pieczenia
bezy biszkopty bita śmietana borówki Boże Narodzenie
budyń bułeczki
bułki chipsy chleb chlebek ciasta ciasta bez pieczenia ciasta dietetyczne
ciasta drożdżowe ciasta na wielkanoc ciasta świąteczne ciasta wielkanocne
ciasteczka ciastka ciasto ciasto 3 bit ciasto bez pieczenia ciasto
czekoladowe ciasto dietetyczne
ciasto drożdżowe ciasto
dyniowe ciasto
jogurtowe ciasto kubuś ciasto
marchewkowe ciasto milky way ciasto
owocowe ciasto
razowe ciasto
shrek ciasto świąteczne ciasto ze
śliwkami cupcakes cynamonowiec
cytryna czekolada czekoladki deser desery desery
jogurtowe dietetyczne
drinki drożdżowe drożdżówki
dynia frappe
galaretka gofry golden
syrop granita
herbata herbata rozgrzewająca
herbatniki imbir jabłecznik
jabłka jabłko jagody jak dekorować Jak zrobić kolorową posypkę jak zrobić
lukier jogurt jogurt naturalny jogurt owocowy jogurty kakao karpatka
kawa kawa i
herbata kawa latte
kawa mrożona
kawa przepisy
kiwi knoppers kokosanki koktajl koktajle koktajle energetyczne koktajle
owocowe koktajle warzywne konkurs konkursy krem krem bounty krem budyniowy krem rafaello kremówka lemoniada
likier limonka lody lukier makowiec
malibu malina maliny marcepan
marchew marchewka mascarpone masło mazurek
melon mięta migdały miód mleko mrożona
kawa mrożone muffinki muffiny murzynek mus na zimno naleśniki
napój napoje napoje chłodzące
napoje rozgrzewające nutella
orzechy owocami owoce owocowe owocowy pierniczki piernik placki
pomarańcza pomarańcze poradnik poradniki prince
polo promocja promocje przekąski przepis przepisy dietetyczne
rabarbar racuchy rafaello
rodzynki rogaliki semiferddo
serek sernik sernik na zimno serniki shake
śmietana soki sól sól aromatyzowana
sorbet sos stefanka
syrop syrop czekoladowy szarlotka szarlotka bez pieczenia szarlotka na zimno
tarta tartaletki tiramisu torcik torcik bez pieczenia tort
torty trufelki truffle trufle truskawka truskawki wanilia wielkanoc wigilia
wiórki kokosowe wódka youtube zdrowa żywność ze
śliwkami żurawina