,, Kopytka ze szpinakiem’’

nazwa

Wykonanie

Kopytka ze szpinakiem to pomysł na połączenie tradycji z nowoczesnością. W yśmienicie pasują do wielu dań mięsnych.
Składniki:
1 kg ziemniaków
200 g mrożonego szpinaku
2 ząbki czosnku
3 i 1/2 szklanki mąki
czubata łyżka mąki ziemniaczanej
1 jajko
sól i pieprz
oliwa
20 dag boczku
1 cebula
Przygotowanie:
Ziemniaczki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Szpinak smażymy na patelni, aż cała woda wyparuje. Szpinak rozdrabniamy blenderem. Ziemniaki, szpinak, mąkę pszenną, jajko i mąkę ziemniaczaną przekładamy do dużej miski. Wyrabiamy ciasto. W razie potrzeby dosypuję mąki. Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki. Z każdego kawałka formujemy wałek o grubości około 1,5 centymetra. Nożem odcinamy na skos kawałki o długości około 2 – 2,5 centymetry. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 1 min od momentu wypłynięcia. Boczek kroimy w paseczki, podsmażamy na suchej patelni. Cebulę kroimy w kosteczkę dodajemy do boczku, dusimy, Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kopytka podajemy z podsmażonym boczkiem z cebulką.
Pozycjonowanie stron internetowych https://afterweb.pl/pozycjonowanie-stron/ to szereg działań marketingowych mających na celu uzyskanie możliwie najwyższej pozycji w naturalnych wynikach wyszukiwarek internetowych. Bardzo często pozycjonowanie nazywane jest również optymalizacją strony dla wyszukiwarek internetowych lub po prostu SEO.
Źródło:http://podrozwkulinaria.pl/kopytka-ze-szpinakiem