Pyszne, delikatne szparagi które uwielbia cała moja rodzina.Zawsze znikają co do jednego z pytaniem czemu tak mało 😉Smażone na maśle klarowanym, z chrupiącym sezamem, nutą cytryny oraz świeżo mielonego pieprzu.Idealnie smakują z czosnkową grzanką lub jako dodatek do dania głównego.Składniki: 500g. szparagówsól, cukier2 łyżki masła klarowanego1 łyżka soku z cytryny3 łyżki sezamuświeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie: Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, gotować 3 min w wodzie z cukrem i solą, odcedzić, przekroić na pół.Na patelni rozgrzać masło klarowane z sokiem z cytryny.Dodać szparagi oraz sezam.Smażyć kolejne 2-3 min co chwila mieszając.W między czasie doprawić świeżo mielonym pieprzem.Smacznego