Wykonanie
Ostatnio tak za mną chodziły gofry, dawno ich nie robiłam. Miałam także już dojrzałe
banany i trzeba było je wykorzystać - tak więc powstały
bananowe gofry.
Powiem wam, że wyszły przepyszne w smaku, idealne na śniadanie lub posiłek do pracy czy do szkoły. Zróbcie takie swoim dzieciom i
dajcie im z
owocami, jestem pewna, że będą im smakowały. A tak w ogóle to co zabieracie ze sobą do pracy na drugie śniadanie ? czy są to kanapki, czy sałatki a może jeszcze inne posiłki ?
dajcie znać w komentarzu co najczęściej zabieracie ze sobą jako posiłek do pracy.Pozdrawiam was cieplutko i życzę cudownego dnia i smacznego.Składniki:- 200 g
bananów- 3 duże
jajka- 100 g
mąki orkiszowej- 40 g
mąki migdałowej- łyżka
oleju- łyżeczka
sody oczyszczonejDo miski wbijamy
jajka, dodajemy pokrojone
banany,
mąkę orkiszową i
migdałową,
olej i
sodę. Wszystko razem miksujemy blenderem.Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy łyżką ciasto, smażymy gofry i układamy je na kratce. Możecie podać je z czym tylko chcecie - z
owocami,
jogurtem,
serkiem czy po prostu posypane
cukrem pudrem.Smacznego.