Wykonanie
Bardzo lubimy wszelkiego rodzaju sałatki na zimno.Pozwalają najeść się do syta na obiad czy też kolację, są świetną alternatywą posiłku zabranego w pudełeczko do pracy czy na piknik.Stanowią także świetny dodatek do pieczonych lub grillowanych
mięs.Składniki: 0,5kg.
makaronu małe muszelki0,5 kg.
fasolki szparagowej1 kg
pomidorów100g.
sera feta1 pęczek
szczypiorkuDresing:4 łyżki
oliwy z oliwek3 ząbki
czosnku1 łyżka
przyprawy do sałatek1 łyżeczka świeżo mielonego
czarnego pieprzu Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić.
Fasolkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki.Gotować do miękkości w osolonym wrzątku.Umyte
pomidory oraz
ser feta pokroić w kostkę.
Szczypiorek opłukać, posiekać drobno.Składniki przełożyć do wysokiej miski.Dresing:Ząbki
czosnku zetrzeć na tarce lub przecisnąć przez praskę.
Czosnek oraz
przyprawy połączyć z
oliwą.Dressing przelać do sałatki, całość dokładnie wymieszać.
Smacznego