Wykonanie
Studencka potrawa ale jakże syta, smaczna, szybka, podobno dobra na kaca, pikantna ;) Brakowało mi tu tylko więcej sosu ale całość polana
ketchupem też smakowita. Przepis z Tej stronki.
Składniki :1 łyżka
oliwy8 kiełbasek (małych, takich na jakie budżet nam pozwala. Ja użyłam 3 większych dla 2 osób i w
sumie całość wyszła na 3-4 porcje )1 duża
cebula2 ząbki
czosnku1 łyżeczka
chilli ( oczywiście według uznania,ja użyłam odrobinę
pieprzu cayenne, dobrze jeśli danie będzie pikantne )puszka ( 400 g ) pociętych
pomidorów300 g
makaronu, najlepiej krótkiego typu fusilli lub farfalle
Makaron gotujemy al`dente.Na patelni rozgrzewamy
oliwę i podsmażamy
kiełbasę pociętą na kawałki ( jak duże zależy od nas )na dużym ogniu aż będzie przyrumieniona.
Cebulę tniemy w kostkę. Wrzucamy do
kiełbasy razem z rozgniecionymi ząbkami
czosnku. Podsmażamy aż zmiękną. Kolejno dodajemy
chilli i
pomidory. Doprowadzamy sos do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut. Po tym czasie dokładamy ugotowany
makaron, mieszamy.Smacznego :)