Wykonanie
Szybkie i smaczne rozwiązanie kiedy na obiad potrzebujecie czegoś pożywnego ale szybkiego w przygotowaniu. Taka wersja
fasolki po bretońsku nie zajmie wam więcej niż 20 minut.
Składniki :300-400 g ulubionej
kiełbasy lub dobrej jakości
parówek2 puszki (każda po 400 g )
fasolki konserwowej białej lub czerwonej w
sosie pomidorowym lub bez sosu500 g passaty pomidorowej ( jeśli wasza
fasola jest zwykłe konserwowa będziecie potrzebowali 2 opakowań passaty )1 czubata łyżeczka
koncentratu pomidorowego1/2 łyżeczki
cukruliść laurowy ( opcjonalnie )
sól,
pieprzKiełbasę kroimy w kostkę,
parówkę w nie za grube krążki. Na niewielkiej ilości
oleju chwilkę podsmażamy
mięso. Następnie dolewamy
fasolkę w sosie a jeśli używacie zwykłej konserwowej to wcześniej należy ją odsączyć na sicie i przepłukać pod bieżącą
wodą. Kolejno dolewamy passatę, dodajemy koncentrat,
cukier,
liść laurowy. Mieszamy. Gotujemy na niewielkim ogniu 10-15 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy do smaku.Smacznego :)