Bigos z włoskiej kapusty

nazwa

Wykonanie

Oj marzył mi się taki bigos z młodej kapusty. Niestety cenowo bym chyba popłynęła, bo małe główki u mnie po siedem złotych, a z jednej bym bigosu nie zrobiła. Dlatego mój wybór padł na włoską. I to był strzał w dziesiątkę. Skoro nam smakował to i Wy go polubicie.
Składniki :
* duża główka kapusty włoskiej
* 500 g żeberek wieprzowych
* 3 kiełbasy - u mnie śląska
* mały koncentrat pomidorowy
* listek laurowy, ziele angielskie
* sól, pieprz do smaku
Przygotowanie :
Żeberka zagotować, dodać stopniowo poszatkowaną kapustę i dusić do miękkości razem z liściem i zielem, Oddzielić mięso od kości, pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do kapusty, przyprawić do smaku. Całość połączyć z koncentratem pomidorowym. Kiełbasę pokroić w pół plasterki, przesmażyć i dodać do bigosu, zagotować. Podawać gorący z chlebem bądź ziemniakami.
Źródło:http://www.magicznezyciemarty.pl/2014/04/bigos-z-woskiej-kapusty.html