Szaszłyki caprese to wspaniała i szybka przekąska na imprezy w plenerze. Jest to inna wersja słynnej sałatki caprese – niezwykle widowiskowa, prawda? 🙂 Takie zdrowe szaszłyki będą doskonałym dodatkiem to mięs czy po prostu smaczną przekąską. Przed podaniem szaszłyki polejcie odrobiną oliwy z oliwek lub sosem balsamico. Smacznego! 🙂Zobacz też:Pomidory z mozzarellą i sosem koperkowymPomidory z majonezem, serem i szczypiorkiemPomidory nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem i cebulkąPrzepis na szaszłyki capreseCzas gotowania: 10 minutSkładnikiopakowanie mini mozzarellipomidorki koktajlowelistki bazyliioliwa z oliwek lub sos balsamicosól i pieprzpatyczki do szaszłykówPrzepis1Pomidorki i liście bazylii myjemy. Mozzarellę odsączamy z zalewy.2Na szaszłyki nakładamy naprzemiennie składniki. Solimy oraz pieprzymy do smaku.3Przed podaniem polewamy oliwą z oliwek lub sosem balsamico.