Delikatna ryba o oryginalnym, nie codziennym smaku kawy z sosem sojowym i nutą cynamonu.Propozycja przygotowania ryby na świąteczny stół czy też wykwintną kolację we dwoje.Jej smak idealnie komponuje się z lampką czerwonego wina.W taki sposób można przygotować każdą tuszkęryby. Tradycyjnego karpia czy też pstrąga.Składniki: 2 oczyszczone tuszkileszczakolorowy pieprz świeżo mielonysól świeżo mielona150 ml mocnej kawy3 łyżki sosu sojowego ciemnego1/2 łyżeczki mielonego cynamonu8 plastrów cytryny Przygotowanie: Skórę ryb naciąć na ukos, oprószyć z obu stron solą i pieprzem.Kawę połączyć z sosem sojowym oraz cynamonem.Ryb umieścić w naczyniu żaroodpornym zalać przygotowanym płynem , nasmarować nim rybę także od środka.Odstawić na 2-3 godz do lodówki , w między czasie przekręcić ryby na drugą stronę.W każdej od środka i na grzbiecie umieścić po dwa plastry cytryny.Piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.Smacznego