Wykonanie
Dzień dobry słoneczka. Jak wasze samopoczucie ? mam nadzieję, że dobre i mimo paskudnej pogody za oknem na waszych twarzach gości uśmiech. Zapraszam was dzisiaj na pyszną, jesienną
sałatkę z fenkułem, który uwielbiam i
burakiem. Sałatki to świetny pomysł na szybkie i zdrowe dania, ładnie się prezentują na talerzu i dostarczają nam cennych składników. Warto przygotowywać je jesienią jako dodatek do obiadu, na drugie śniadanie, posiłek w pracy lub kolację. Ja sięgam po nie bardzo często.Składniki:- połowa
kapusty pekińskiej- pół fenkuła- 2 pieczone
buraki- pół puszki
kukurydzy- 2 garście
rukoli- 4 łyżki
słonecznika-
sól,
pieprz- 2 łyżki
oliwy- 1 łyżeczka
suszonego koperku- łyżeczka
octu balsamicznegoKapustę pekińską szatkujemy, fenkuł kroimy w plastry.
Buraki kroimy w kostkę. Wszystko układamy na talerzu razem z
rukolą i posypujemy
kukurydzą.
Słonecznik prażymy na suchej patelni, aby się ładnie zarumienił. Posypujemy nim
sałatkę.
Oliwę mieszamy z
octem balsamicznym, dodajemy
koperek (można dodać świeży) oraz
sól i
pieprz. Takim sosem polewamy
sałatkę. Podajemy samą lub z podpieczoną
bagietką.#myAmbition
Kochani !!!Dla wszystkich czytelników bloga 10% zniżka na produkty Ambition - hasłoZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar (rabat obowiązuje do 31 . 12.2017 roku).