Pachnące pomarańczą … wilgotne … czekoladowe babeczki uwieńczone czekoladowym kremem na bazie śmietany … idealne do kawy w takie deszczowe, jak dziś u mnie, popołudnie …Składniki na 12-14 babeczek:12 czekoladowych muffin z tego przepisuSkładniki na krem:250 ml śmietany kremówki 36 %150 g serka mascarpone2-3 kopiaste łyżki cukru pudru1 łyżka kakaoDodatkowo:kakao do dekoracjiWykonanie:Babeczki pieczemy według tego przepisuDo wysokiego naczynia przelewamy śmietanę, miksujemy do uzyskania sztywnej piany, gdy śmietana się ubije dodajemy cukier puder, miksujemy i dodajemy serekmascarpone i kakao. Łączymy wszystkie składniki dokładnie, ale nie miksujemy zbyt długo, aby śmietana się nie zważyła. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Wystudzone babeczki dekorujemy czekoladowym kremem i posypujemy kakao.Smacznego!