Wykonanie
Lista składników2 średnie
cebule 2 łyżki
masła 2 duże ząbki
czosnku 1/2 szklanki białego
wytrawnego wina 2 łyżki
curry pasty, średnio - ostra 3 szklanki
wody 200 ml
śmietany puszka
mleczka kokosowego 2 duże
ziemniaki 200 g fileta z
łososia 300 g
krewetek królewskich surowych
sól,
pieprz do smaku mały pęczek
natki pietruszkiZajadałam się jak szalona, pyszna. Bardzo sycąca,
śmietana mleczko kokosowe, ale tak ma być. Nie wszyscy muszą liczyć kalorie.
Do garnka dodać
masło i mocno rozgrzać,
masło musi się roztopić. Następnie dodać pokrojoną drobno
cebulkę. Smażyć na małym ogniu aż
cebulka zmięknie około 3 minut. Dodać posiekany drobno
czosnek, smażyć chwilkę, mieszając. Wlać
wino i smażyć aż
wino wyparuje. Dodać pastę
curry i gotować chwilkę.
Wlać
wodę, dodać pokrojone drobno
ziemniaki i gotować aż
ziemniaki zmiękną. Doprawić
solą i delikatnie świeżo mielonym
pieprzem. Następnie dodać
mleczko kokosowe i
śmietanę.
Łososia umyć, osuszyć i pokroić w małe kawałeczki.
Łososia,
krewetki dodać do zupy i gotować około 1 minuty.Dodać posiekaną
natkę pietruszki wymieszać i serwować.
Pycha polecam,