Wykonanie
Przyznaję bez bicia, że placki, naleśniki, pancakes'y i inne plackowe pomysły, to dla mnie nie tylko najprostszy, ale i najlepszy pomysł na śniadanie. No powiedzcie... czy jest coś lepszego niż góra cieplutkich, pysznych placków? Naleśnikarka ułatwia mi życia, i wtedy cały "proces" smażenia trwa dosłownie chwilę. Dzisiejszy pomysł jest naprawdę świetny, i to nie tylko dlatego, że użyłam tahini. Ale za sprawą połączenia
bananów i
kefiru. Jeśli jeszcze nie jesteście przekonani to napisze tylko, że ten przepis jest tak prosty, że wykona go nawet dziecko. Naprawdę:) Nie ma żadnych wymówek!
Składniki:2 średnie
banany- rozgniecione1
jajkopół szklanki
kefiru lub
maślankiszklanka
mąkipół łyżeczki
proszku do pieczenia1/4 szklanki rozpuszczonego i wystudzonego
masłatahini- do podania- można wymieszać z odrobiną
mioduWykonywanie:Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie ze sobą. Smaż z obu stron na złoty kolor. Tak jak
pisałam, używam naleśnikarki i nie smażę placków na
oleju. Podawaj polane tahini.Smacznego!