Wykonanie
Słodkie. Puszyste. Pyszne:)To najlepsze jak dotąd
bananowe panecakes jakie zrobiłam. Ale oczywiście
będę wciąż próbowała:)
Inspiracja od Dorotki na blogu Moje Wypieki .Składniki:1 szklanka
mąki1 czubata łyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżki
cukru pudru1 ¼ szklanki
kefiru1
jajko2 łyżeczki
miodu20 g roztopionego
masła2 średnie
bananyBanany rozgnieść. Składniki mokre w jednym pojemniku, suche w drugim. Łączymy wszystkie składniki i dodajemy
banany. Ciasto wyjdzie dość gęste. Smażyć z obu stron bez tłuszczu na średnio rozgrzanej patelni. Przewracać gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki. Podać z dowolnymi dodatkami (
dżem,
budyń,
serek,
syrop klonowy itp.).Smacznego:)Z podanego przepisu wyszło mi ich około 20 małych pulchnych pankejków.