Wykonanie
... czyli wymarzone śniadanie na mroźny poranek. :)Przepis na placuszki podaję za Dorotuś .
szklanka
mąkiczubata łyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżki
cukru pudru1 1/4 szklanki
maślanki lub
kefirujajko, roztrzepane2 łyżeczki
syropu klonowego (użyłam płynnego
miodu)20 g roztopionego
masła1 - 1 1/2
banana (około 200 g bez skórki), pokrojony cieniutko1/2 szklanki masy kajmakowej100 g grubo posiekanych
orzechów włoskichDo naczynia przesiać
mąkę, wsypać
cukier i proszek, wymieszać. W drugim naczyniu wymieszać roztrzepane
jajko,
maślankę,
syrop i roztopione
masło, wmieszać pokrojone
banany. Zawartość naczyń połączyć, wymieszać. Ciasto jest dość gęste.Smażyć na nieprzywierającej patelni (bez tłuszczu). Przewracać na drugą stronę gdy na powierzchni pancakes'a pokażą się pęcherzyki, smażyć do koloru brązowego.Jeszcze ciepłe posmarować
kajmakiem, posypać
orzechami i podawać.Smacznego!