Wykonanie
Moje maniakalne wręcz uwielbienie placków i naleśników nie ma końca. To coś od czego jestem uzależniona. I nawet nie chce mi się z tym walczyć. A gdy zaczyna się sezon na
truskawki właściwie nie jem niczego oprócz
truskawek i placków:D Nie potrafię też wybrać ulubionych bo każde z nich są inne i mają swoje zalety (a czasem i wady). Ale do rzeczy. Dzisiejsze dzieło ..
banan,
mąka i
maślanka..dzięki temu placki są puszyste a
banan jest właściwie niewyczuwalny (to plus dla tych którzy nie przepadają za jego smakiem). Użyłam miksera co spowodowało, że placki powstały dosłownie w minutę. Śniadanie idealne..a do tego szklanka świeżo wyciśniętego soku z
pomarańczy i od razu mi lepiej:) Pycha!
Składniki:1
banan150 g
mąkiłyżeczka
proszku do pieczeniapół łyżeczki
sody oczyszczonej1
jajko250 ml
maślanki1 łyżeczka
miodu30 g
masłaWykonanie:
Masło rozpuść (zrobiłam to w mikrofalówce). Wszystkie składniki oprócz
masła wrzuć do blendera i zmiksuj. Jeżeli nie używasz miksera suche składniki wymieszaj ze sobą w jednej misce a mokre w drugiej a następnie połącz je ze sobą. Tuż przed smażeniem dodaj
masło i wymieszaj.Smacznego!