Wykonanie
Jakiś czas temu zrobiłam naleśniki z
maślanka i
bananem (tu). I skoro wyszły naprawdę dobre to pomyślałam, że trzeba pokombinować. I dziś jeszcze prościej i szybciej niż ostatnio. Niby nic wymyślnego ale podałam te naleśniki z
jogurtem naturalnym,
owocami i
miodem.. i natychmiast zrobiło się bardzo letnio w domu:) Placki są fantastycznie puszyste. I dwa naleśnikowe łakomczuchy (czytaj ja i mój syn) były bardzo zadowolone:). Użyjcie ulubionych
owoców ale moim zdaniem
jagody lub
borówki amerykańskie będą do tych placków najodpowiedniejsze:)
Składniki:370 g
mąki500 ml
maślanki2 duże
jajka60 g
masła rozpuszczonego i wystudzonegołyżka płynnego
miodu2 łyżeczki
proszku do pieczeniapół łyżeczki
sody oczyszczonejdo podania:
owocejogurt naturalnypłynny
miódWykonanie:Wszystkie składniki na placki wymieszaj w dużej misce. Tak aby nie było grudek. Smaż placki z obu stron do momentu aż będą rumiane. Bardzo rosną podczas smażenia więc podczas rozlewania ciasta rób odstępy
między plackami. Podawaj z
jogurtem naturalnym,
miodem oraz dowolnymi
owocami (możesz je zmiksować na mus).Smacznego!