Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Kulinarny poradnik na walentynki e-book ...Otwieram lodówkę i patrze co tam dziś w niej znajdę ciekawego.
Kiełbaska ok niech leży ,
ser - no cóż zjem na kolację .OOOOOOOO
białka no to teraz już wiem co zrobię. Babka o nie odpada może omlet eeeeeeeeeee nuda.Już wiem już wiem zrobię.
Bezy i w dodatku przełożę je kremem.No to coś innego nie pamiętam kiedy takie robiłam.Składniki:
białka 4 szt
cukier 3/4 szklankiKrem:
mascarpone 300 g
śmietana 30% 200 g
ksylitol 2 łyżki Kłos-PolWykonanie:
Białka ubijam na sztywno dodając partiami
cukier.Przewracam miskę do góry nogami i nie wypada. Teraz przekładam ubite
białka do rękawa cukierniczego końcówka gwiazdka. Formę płaską ( wyposażenie piekarnika) wykładam papierem do pieczenia i teraz spokojnie wyciskam z rękawa masę i robię kółka i wypełniam środki tak na płasko.Piekę
bezy kolo 30 minut w 120 stopniach. Po 30 minutach zmniejszam na 100 i suszę godzinę. Wyjmuję z pieca i zostawiam by odpoczęły jakieś 15 minut.Miksuje
serek mascarpone i dodaje ubitą
śmietanę z
ksylitolem. Łącze , wychodzi pyszny krem. Przekładam krążki
bezy i przykrywam je drugim krążkiem.
Bezy są pyszne w ten sam dzień i na drugi i na trzeci.
Masie nic się nie dzieje, a
beze można śmiało jeść łyżeczką .Ps muszę wypróbować
ksylitol w
bezie, były by mniej kaloryczne, tylko ciekawe czy się ubiję.
piątek, 10 lutego 2017, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyPyszny deser idealny na różne okazjęLubicie desery oj wiem to na pewno, dlatego dziś chce wam pokazać prosty i smaczny deser na bazie
cappuccino . Czekoladowa warstwa:
cappuccino o smaku cze
Drink bezalkoholowy o smaku
limonki z dodatkiem Blue
CuracaoDrinki bezalkoholowe dają prawdziwe
pole do popisu , jeśli chodzi o kreatywność w ich tworzeniu. Nie tylko więc ich picie, ale i przygotowywanie staje się dobrąBlok z
białą czekoladą i
krakersamiPostanowiłam zrobić coś słodkiego innego niż dotychczas aby zaskoczyć moja rodzinkę.Oto jest blok, inny niż wszystkie :) Biały z
żurawiną orzechami i
krakersamiO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter