Wykonanie
A to moja propozycja na jutrzejsze śniadanie :)Składniki :1
cebula3 średnie boczniaki lub 4-5
pieczarek3 plastry
wędzonego boczku, może być też
chuda szynka2-3
jajkasól,
szczypiorektłuszcz do smażenia
Przygotowanie;
Boczek pokroić drobno, obraną
cebulę w pół plasterki, umyte
grzyby pokroić drobnoNa rozgrzanym tłuszczu przesmażyć
boczek, dołożyć
cebulę - wymieszać i smażyć chwilęWsypać umyte, pokrojone
grzyby, posolić i smażyć około 10 min.- przykryć pokrywkąWbić 2-3
jajka i lekko wszystko wymieszać, posypać
szczypiorkiem ( u mnie niestety tylko
natka pietruszki )Jest to ilość na 1 osobę, no mogą spróbować zjeść to 2 osoby, ale nie mam pewności czy nie będą jednak głodne :)