Wykonanie
Dziś premiera mojej trzeciej bezglutenowej książki – „Bez pszenicy na każdą okazję”!
Kochani! Dziś kolejny wielki dzień w moim życiu! Premiera trzeciej, ostatniej części mojej bezglutenowej trylogii, napisanej wspólnie z Wandą Gąsiorowską dla wydawnictwa Bukowy Las. Jeśli czegoś nie było w „Kuchni polskiej bez pszenicy” lub w „Świętach bez pszenicy”, to zapewne będzie właśnie w tej książce. Przepisy na sylwestra i karnawał, walentynki, tłusty czwartek, spotkania przy grillu, Dzień Dziecka, urodziny, Halloween oraz na różne inne okazje. Mnóstwo wspaniałych
tortów, chrupiących
faworków i pulchnych pączków. Kuszące desery i rozmaite
pieczywo. Słodkości, przekąski, zupy, dania główne, dodatki,
napoje i wiele, wiele innych. W tej książce znajdziesz ponad 300 nowych bezglutenowych i bezcukrowych przepisów, z czego niemal wszystkie są także bezmleczne, a niemal 200 jest całkowicie wegańskich! A do tego jeszcze więcej zdjęć 🙂 Zachęcam was do przeczytania obszernego opisu książki „Bez pszenicy na każdą okazję”, który zamieściłam w Kulinarnej Czytelni. I oczywiście do kupowania, czytania, gotowania, smakowania i dzielenia się ze mną swoimi wrażeniami!Łącznie w naszych
trzech książkach znajdziecie niemal 900 przepisów. To naprawdę mnóstwo bezglutenowych pyszności! Większość przepisów stworzyłam ja, w mojej małej kuchni, pracując na całym etacie i zajmując się przy okazji jeszcze innymi rzeczami. A do tego zmagając się z Hashimoto…Te książki to
owoce kilku lat doświadczenia ze zdrowym odżywianiem oraz dietą bezglutenową. Trzy lata bardzo intensywnego gotowania i pisana. Przedsięwzięcie, które dopiero teraz, po ukończeniu, pokazuje swoje rozmiary – w postaci
trzech szerokich grzbietów na półce. Może kiedyś przygotuję osobny wpis o tym, jak to jest tworzyć tego typu książki 🙂Czekam na wasze reakcje, opinie, zdjęcia! Życzę przyjemnej lektury i dużo smacznego 😀Znajdź na stronie:: moje książki :: (7)akcje promocyjne (31)babeczki i muffinki (8)chemia w żywności (16)chwasty, kwiaty, dzikie rośliny (9)ciasta kruche (12)ciasta ucierane (35)
ciastka i drobne wypieki (25)
czekolada (10)dania wegańskie (32)dania wegetariańskie (36)konkursy (4)kremy –
puddingi – budynie (2)książkowe inspiracje (11)
lody i
sorbety (2)makarony/kluski/pierogi (7) na słodko (93) na śniadanie (7)naleśniki/racuchy/placki (6)
napoje (3)orientalnie (2)pasztety/pasty/nadzienia (5)podstawowe (3)przekąski i dodatki (3)
ryby i owoce morza (3)sałatki i surówki (2)smażone (3)testy produktów (6)
torty (4)
trufle i inne drobnostki (6)wypieki (74)wypieki i desery z warzywami (10) z
owocami (37)zupy (14)ArchiwumArchiwumMoja trzecia książka (premiera 26 . 10.2016 r.)
Moja druga książka (premiera 4 . 11.2015 r.)
Moja pierwsza książka (premiera 8 . 10.2014 r.)
Polub profil książki na FB
Tagi
amarantus bez
cukru bez glutenu bez
jajek bez
mleka bez
nabiału bez proszku/sody
cebula ciastka ciasto
cynamon cytryna czekolada czosnek goździki imbir jabłka kakao karob
kasza jaglana kozieradka ksylitol kurkuma marchewka migdały miód mleko kokosowe mąka gryczana mąka kukurydziana
mąka migdałowa
mąka orkiszowa
mąka ryżowa mąka ziemniaczana
olej kokosowy orzechy owoce siemię lniane stewia syrop z agawy tofu truskawki wanilia wegańskie wegetariańskie zupaWarto zajrzećFood infoKuchnia EdukacyjnaKulinarna czytelnia