Sałatka z pieczonymi burakami i fetą

nazwa

Wykonanie

Prosto, smacznie i zdrowo! Klasyczne połączenie pieczonych buraków z fetą … z dodatkiem rukoli, chrupiących pestek dyni, lekko słodkiego winegretu … moje ulubione :).
Składniki:
2 garście rukoli
2 pieczone buraczki z tego przepisu
100 g sera feta
1 łyżka pestek dyni
1 łyżka orzechów włoskich
Składniki na winegret:
2 – 3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka miodu
½ łyżeczki octu balsamicznego
sól, pieprz do smaku
Wykonanie :
W małym naczyniu przygotowujemy winegret łącząc oliwę z miodem, octem i przyprawami. Mieszamy i odstawiamy.
Na suchej patelni prażymy orzechy i pestki dyni. Odstawiamy.
Rukolę myjemy, osuszamy i rozkładamy na talerzu. Upieczone buraczki kroimy na mniejsze kawałki, rozkładamy na liściach rukoli. Dodajemy pokrojony w kostkę ser feta, posypujemy uprażonymi orzechami i pestkami dyni. Całość skrapiamy winegretem. Podajemy!
Smacznego!
Źródło:http://www.kawaiczekolada.pl/salatka-z-pieczonymi-burakami-i-feta