Trudno mi rozstać się z truskawkami, stąd jeszcze to ciasto...Składniki na masę jogurtową:2 naturalne jogurty 400 g2 galaretki - cytrynowe plus 1 na wierzch ciastatruskawkiSkładniki na biszkopt :2 jajka1/2 szklanki mąki tortowej i ziemniaczanej (pół na pół )płaska łyżeczka proszku do pieczenia1/2 szklanki drobnego cukruPrzygotowanie :Żółtka utrzeć z cukrem, dodać przesiane i zmieszane mąki pszenną i ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia - utrzećBiałka ubić na pianę i dodać ją do masy mączno jajecznej - utrzećUpiec w foremce wyłożonej papierem, w piekarniku nagrzanym do temp. 180 *C2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, wystudzićPo przestudzeniu upieczonego ciasta wylać na wierzch tężejącą masę jogurtową z galaretkamiUłożyć na wierzchu lekko wciskając w masę umyte, osuszone truskawki, ciasto wstawić do lodówki.Na masę jogurtową możemy wylać rozpuszczoną, już tężejącą galaretkę. Moja foremka, okazała się za mała i nie zmieściła się w niej cała galaretka rozpuszczona w szklance wody :(Biszkopt piekłam w okrągłej foremce o średnicy 24 cm. Jeśli upieczemy ciasto w większej foremce to będzie niższe i wtedy zmieści się nam 3 galaretka.