Wykonanie
Przepis na kanapkowe
mięsko skradł nasze
serca - idealnie wilgotne, pyszne i... zdrowe, bo domowe! Zawsze wiemy, co jest w środku (no pod warunkiem, że znamy zwierzaka, z którego pobraliśmy fragment mięsiwa ;))
Mięsko, które z czystym sumieniem serwuję córce, które w formie ciepłej może też służyć jako danie obiadowe...
Składniki:1 kg
mięsa -
szynka wieprzowa bez kości, pierś z
indyka,
karkówka...2 l
wody1/3 szkl.
soli1 łyżka
cukru1/2 łyżki
pieprzu czarnego mielonego1/2 łyżki
pieprzu ziołowego4 ząbki
czosnku2 łyżki
majonezu2
liście laurowe2 ziarna jałowca4 ziarna
ziela angielskiego1 łyżeczka
kolendrySposób przygotowania:Wieczorem - w 1 szkl.
wody rozmieszaj
majonez i
przyprawy. Dodaj do pozostałej
wody, zagotuj i zostaw do wystygnięcia.Następnego dnia do zimnej zalewy włóż
mięso i zagotuj. Gotuj 5-7 minut. Następnie zostaw do następnego dnia w zalewie. Drugiego dnia ponownie zagotuj i gotuj 5-7 minut. Odstaw do wystygnięcia.
Mięsko jest gotowe do spożycia :)