Wykonanie
Czasami mam taki dzień, że mam ochotę na coś słodkiego, sama nie wiem na co, coś za mną chodzi. Szukam wtedy po szafkach i szukam, jest
czekolada, są
ciastka,
cukierki, ale nie, nie o to chodzi. I wymyślam. Lubię zdrowe słodkości, a ten deser jest mega zdrowy.Zapewniam, że posmakuje każdemu. Podaje porcję na jedną osobę, takie małe co nie co. Podstawą tego deseru jest
kasza jaglana, dodatki to już jakie lubicie. A ja odpoczywam. W Borach Tucholskich jest teraz pięknie. Dzisiaj od rana pada śnieg i jest go tutaj całkiem sporo. Miłego dnia kochani :-)Zapraszam :-)Składniki:- 4 łyżki ugotowanej
kaszy jaglanej- 6-7 łyżek
mleka- 2 łyżki
syropu klonowego(od Eko Maja)- 1-2 łyżeczki
kakao(od Eko Maja)- 6
migdałów blanszowanychWykonanie:Do pojemnika wkładamy
kasze jaglaną, dodajemy
mleko i
syrop klonowy, możecie także dodać
miodu lub innego
syropu. Dosypujemy
kakao i miksujemy blenderem. Przekładamy do filiżanki i układamy na wierzchu
migdały. I już. Mamy pyszny i zdrowy deser.