Wykonanie
czekoladowa owsianka na
mleku migdałowym z lodówki z
cappuccino karmelowym i
śliwkami z kompotucold chocolate oatmeal with almond milk, caramel
cappuccino and plum compote
Ostatnie cztery godziny szkoły, na których muszę być - oddać klucze od szafki, donieść zwolnienia.
Potem zapewne
będę już tylko czekać do 28, który oficjalnie zacznie moje wakacje. Oficjalnie. I nieważne, że spałam dziś pięć godzin.Rok temu o tej
porze roku wcale nie byłam szczęśliwa. Było w moim życiu zbyt dużo nierozwiązanych problemów, a może tylko jeden. W tym roku
mogę patrzeć i widzieć ten dystans, tę odległość. Dorosłam, a i ludzie wokół się zmienili. Niektórzy odeszli. Ja zostałam, zmieniona na lepsze.Dzisiejsza owsianka smakuje po prostu wspaniale. Jeśli mogłabym ją do czegoś przyrównać, na myśl przychodzi mi
Monte albo Nutella, tyle, że w jeszcze lepszym (i zdrowszym) wydaniu. Spróbujcie!/1 porcja/
- 4 łyżki
płatków owsianych- 2 łyżki zmielonych
migdałów- 1 szklanka
mleka migdałowego*- 1,5 łyżki naturalnego organicznego
kakao- 1 łyżka
cappuccino- 1,5 łyżeczki
syropu klonowego+ dodatki na wierzchDo gotującego się, posłodzonego
syropem mleka migdałowego wsypać
płatki wymieszane z
kakao,
cappuccino i mielonymi
migdałami. Gotować do zgęstnienia. Podawać na ciepło lub pozostawić na noc w lodówce.*można zastąpić zwykłym