Dziś śniadanie, które wymagało wcześniejszego przygotowania. Rozpoczynam grudzień z korzennymi smakami. Wybrałam pudding z kaszy jaglanej . Z aromatyczną piernikową przyprawą oraz słodyczą i lepkością daktyli . W środku ukrywa się mus manadrynkowo - bananowy ! Polany słodkim kakaowym sosem i posypany kawałkami migdałów . Smakowało jak piernik w czekoladowej polewie :)korzenny pudding jaglany z daktylami nadziany musem mandarynkowo-bananowym podany z kakaowym sosem klonowym i siekanymi migdałamigingerbread millet pudding with dates stuffed with mandarine-banana mousse served with cocoa maple syrup sauce and chopped almondsSkładniki:- 4-5 łyżek kaszy jaglanej- szklanka waniliowegomlekamigdałowego- przyprawa korzenna do piernika- posiekane daktyleCzynności wykonujemy wieczorem lub kilka godzin przed. Kaszę jaglaną ugotować na mleku z daktylami i przyprawą. Przełożyć do miseczki połowę masy, nadziać musem i przykryć resztą. Ostudzić i wstawić do lodówki. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!nadzienie : mandarynka i 1/2 dużego dojrzałego banana - zmiksować mandarynkę, banana rozgnieść (by mus nie był zbyt płynny)sos : łyżeczka naturalnego kakao, łyżka/łyżeczka syropu klonowego, woda~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Koniec weekendu, koniec listopada. Czas rozpocząć kolejny miesiąc. Niezwykły, pełen magii i ciepła (nie biorąc pod uwagę mroźnej pogody ;)). Mój ulubiony miesiąc w roku :)Miłego tygodnia!