ßßß
PRZEPIS:Składniki:1 szklanka kaszy jaglanej1 i 1/2 szklanki mleka kokosowego2 szklanki wiórków kokosowych + do obsypania2 czubate łyżki zapachowego oleju kokosowego (ja nie miałam więc dodałam kilka kropel migdałowego)laska wanilii (opcjonalnie)8 łyżek ksylitolu lub jeśli chcecie więcej kaloryczne to 6 łyżek cukru. Należy spróbowac na słodkość, bo dla mnie 8 łyżek ksylitolu było ok1 szklanka migdałów4 sztuki daktyli2 łyżki oleju kokosowego1. Kaszę płuczemy na sitku i wrzucamy do gotującej się wody. Na 1 szklankę kaszy 2 szklanki wody. Gotujemy, aż kasza wchłonie całą wodę.2. W mikserze mielimy orzechy z daktylami i olejem kokosowym. Wykładamy jako spód do foremek. Lub jeśli chcemy do do jednej dużej formy na ciasto. Wkładamy do zamrażarki na czas przygotowania masy.3. Wiórki kokosowe mielimy w blenderze na mniejsze wióreczki4. Do kaszy dodajemy mleko kokosowe, ksylitol, zapach kokosowy i mielimy na gładą masę. Dodajemy wiórki i wszystki dokłądnie mieszamy.5. Do foremek ze spodem orzechowym wykładamy masę, posypujemy wiórkami, uklepujemy i wkładamy na conajmniej godzinę do lodówki....i GOTOWE !!



Opcja na mały posiłek do pracy, szkoły na uczelnie lub na drogę.