Wykonanie
To co najbardziej lubię wiosną i latem, to lekkie posiłki, które można bardzo szybko przygotować. Prym zdecydowanie
wiodą tu sałatki - zdrowe, sycące, lekkie :-) Te warzywne bądź
owocowe idealnie nadają się na kolację bądź podwieczorek, za to te z dodatkiem
makaronu czy
ryżu świetnie sprawdzą się jako przekąska w pracy w
porze obiadu. Właśnie taką
sałatkę chcę Wam dziś zaproponować: z wiosennymi nowalijkami i tortellini służącymi jako składnik sycący ;-) Robi się ją dosłownie chwilę, a jak smakuje... pycha!SKŁADNIKI1 paczka tortellini z
ricottą i
szpinakiem1 średni
ogórek1 pęczek
rzodkiewek1 pęczek
szczypiorku3
jajka ugotowane na twardo1 łyżka
majonezu2 łyżki
jogurtu naturalnegosól,
pieprzTortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i studzimy.
Ogórka i
rzodkiewki kroimy w półplasterki,
jajka i
szczypiorek drobno siekamy,
majonez mieszamy z
jogurtem,
solą i
pieprzem. W salaterce mieszamy tortellini,
ogórka,
rzodkiewki oraz
majonez z
jogurtem i
przyprawami. Wierzch posypujemy
jajkami i
szczypiorkiem.