Wykonanie
Witam kochani. Dzisiaj zapraszam na kolejny łatwy przepis- aromatyczne
jabłka, przygotowane w pół godziny, licząc z pieczeniem. Te proste i zarazem cudne babeczki z
jabłek świetnie nadają się na stół... Nie, nie... To nie są przechwałki a szybki przepis dla zapracowanych... Wypróbujcie! Bardzo polecam!!!
Składniki na 6
jabłek, czyli 12 babeczek z
jabłek6 średnich
jabłek najlepiej jonatanów1 spory
banan lub inny
owoc1 łyżka z brzuszkiem wiórek
kokosowych1 łyżka
mąki pszennejokoło 20 g
masła (1/10 paczki 200 g)3-4 łyżeczki
cukruszczypta
solikilka
owoców żurawiny lub inne kandyzowane
owocePrzygotowanieLINK do przygotowania na filmieZ
masła, wiórków,
mąki,
cukru i szczypty
soli wyrabiam kruszonkę.Umyte
jabłka dzielę na połówki i wydrążam środki nasienne (
jabłka można obrać ze skórki, jeśli ktoś jej nie toleruje)Układam w środkach grubsze plastry
banana na każdej połówcePosypuję kruszonką wierzchy i zdobię
żurawinąWstawiam do nagrzanego piekarnika do 180-185 stopni C, grzałka góra-dół, na około 18-20 minut.Babeczki smakują wybornie na ciepło i na zimno!Życzę wspaniałych wypieków!Pozdrawiam Weronika