nie powstydzisz się.przepis na cztery porcje4 jajka1 łyżeczka kawioru tutaj z lumpfish - taszowatekilka groszkówcukrowych pokrojonych w cieniutkie paseczkikilka listków boćwiny2 łyżki majonezuskórka starta z cytrynysproszkowana suszona malinamarchewka pokrojona obieraczką w cienkie plasterki1/2 łyżeczki sezamu1/2 łyżeczki oliwy truflowejkoperkiełkiwytrawny gofr1 łyżka octuwoda do ugotowania jajkaWodę oprowadzamy do wrzątku , dodajemy ocet i energicznym ruchem mieszamy wodę łyżką , na środek "wiru" w wodzie wlewamy jajko wcześniej wybite do miseczki i delikatnie mieszamy wodę od czasu do czasu .Jajko gotujemy 3 minuty .Majonez mieszamy razem ze skórką z cytryny - dekorujemy talerz , kładziemy jajko oraz inne dodatki. Do marchewki dodajmy oliwętruflową oraz sezam. Gofra grillujemy chwilę - podajemy gorący.Smacznego :)