Wykonanie
Share the post "
Sałatka jajeczna z
awokado /
Avocado egg salad"Przedstawiam kolejny pomysł na weekendowe śniadanie, chociaż w kanapkach do pracy także świetnie smakuje:)
Sałatka jajeczna z
awokado,
korniszonami i
czerwoną cebulką, podana na chrupiących tostach to doskonały pomysł na pierwszy posiłek w ciągu dnia. Przygotowanie sałatki jest bardzo łatwe i szybkie, polecam!Scroll down for recipe in English
(6 porcji)Składniki:8
jajek ugotowanych na twardo, pokrojonych w kostkę2 dojrzałe
awokado, obrane, z usuniętymi pestkami i pokrojone w drobną kostkę2 łyżki
majonezu (lub więcej, jeśli lubisz)1/2 małej
czerwonej cebuli, drobno posiekanej2
korniszony, drobno posiekane
sól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:Wymieszaj wszystkie składniki w średniej misce i dopraw
solą i
pieprzem do smaku. Podawaj na grzankach.Smacznego!
English version
Avocado egg salad(6 servings)Ingredients:8 hard boiled eggs, diced2 ripe
avocados, pitted, peeled and diced2 tablespoons mayo (or
more if you like)1/2 small red onion, finely chopped2 gherkins, finely choppedsalt and pepper to tastePreparation:Mix all ingrediends in the bowl and season with salt and pepper to taste.
Serve!Enjoy!
Share the post "
Sałatka jajeczna z
awokado /
Avocado egg salad"