ßßß
Super połączenie hummusu i guacamole! Gęsty dip, który sprawdzi się idealnia zarówno do domowych burgerów, salatek jak i maczania przekąsek :)1 PUSZKA CIECIERZYCY, odsączonej1 DOJRZAŁE, MIĘKKIE AWOKADOŚWIEŻA PIETRUSZKA lub KOLENDRA, posiekane (2 łyżki)SOK Z LIMONKI (2 łyżki)1 ZĄBEK CZOSNKU (opcjonalnie)OLIWA Z OLIWEK (2 łyżki)LODOWATA WODA (3-4 łyżki)SÓL (1/2 łyżeczki)PŁATKI CHILLI (opcjonalnie – szczypta)Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy do zyskania gładkiej, jednolitej masy. Przekładamy do miseczki, skrapiamy oliwą, posypujemy płatkami chilli/ posiekanymi świeżymi ziołami. Gotowe!
grzanki z pysznym oliwkowym pesto
hummus z pieczonym czosnkiem
najprawdziwszy, 100% roślinny smalec!Podziel się: