ßßß
Składnikiporcja warzyw z rosołu: 3 pietruszki, 4-5 marchewek, nieduży kawałek korzenia selera2-3 jajka ugotowane na twardo2-3 kiszone ogórki1-2 jabłkapuszka groszku konserwowanegokilka łyżek majonezułyżeczka musztardyłyżka keczupusól, pieprz
Przygotowanie :Wszystkie warzywa oraz jajka pokroić w niewielką, równą kostkę, wrzucić do dużej miski, groszek odsączyć i dodać do warzyw, dodać majonez, musztardę, keczup, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na jakiś czas, przed podaniem ewentualnie doprawić do smaku.Ilość warzyw oraz dodatków jest orientacyjna i zależny od upodobań, ja dodaje więcej marchewki ponieważ bardzo lubię jej słodkawy smak i nie przeszkadza mi, gdy w sałatce jest jej dużo. Jeżeli chodzi o dodatek majonezu i musztardy oraz pieprzu, to już zależny od indywidualnego smaku, ja lubię gdy sałatka jest nieco ostrzejsza i bardziej wyrazista w smaku, dlatego dodaje sporo tych dodatków.
Smacznego !