Wykonanie
Dziś pomysł na szybki i prosty obiad, czyli taki jakich u mnie najwięcej :) Mało czasu mam ostatnio przez pracę, więc bardzo skomplikowane rzeczy ciężko zrobić.
Kurczak na parze plus surówka z białej rzodkwi, którą uwielbiam. To jedno z ulubionych moich warzyw i często robię z białej rzodkwi surówki i jadam je nawet same, przeważnie z odrobiną
majonezu.
Składniki :1
filet z piersi kurczaka1 biała
rzodkiew1 łyżka
oliwy extra verginenitki chilipłatki kokosowe1 łyżeczka
jogurtu naturalnegoPrzyprawy :
pieprz czarnypieprz cytrynowypapryka wędzona
natka pietruszkiPierś kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na kawałki.Polewamy
oliwą i przyprawiamy
pieprzem czarnym,
cytrynowym,
papryką wędzoną. Posypujemy także nitkami
chili i
płatkami kokosowymi, odstawiamy tak zamarynowane
mięso na pół godziny.Po tym czasie układamy je na folii aluminiowej na pierwszym poziomie parowaru, zalewamy pojemnik na
wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 20 minut.
Białą
rzodkiew myjemy, obieramy i kroimy obieraczką w cienkie paski.Dodajemy łyżeczkę
jogurtu naturalnego, posypujemy
natką pietruszki i dokładnie mieszamy.Po wyłączeniu się urządzenia gotującego na parze
mięso, przekładamy surówkę z białej rzodkwi na talerz a na nią układamy
kurczaka.
Czekam na Wasze komentarze i uwagi,
dajcie znać jak wypróbujecie przepis czy Wam smakowało.Pozdrawiam i smacznegoAdam