ßßß Cookit - przepis na Bezglutenowe brownie z kaszy jaglanej z orzechami pekan

Bezglutenowe brownie z kaszy jaglanej z orzechami pekan

nazwa

Wykonanie

Pyszne, bezglutenowe brownie z kaszy jaglanej z dodatkiem orzeszków pekan. Długo się do niego przekonywałam ale w końcu nadeszła ta pamiętna chwila. Jest i on! Jest przepyszny i przyznam wam szczerze, że ta wersja brownie smakuje mi o wiele, wiele bardziej niż wersja mączna.
Składniki:
1/2 szklanki kaszy jaglanej,
1 szklanka gorącej wody (do zagotowania kaszy),
szczypta soli,
3 jajka,
1/2 szklanki śmietanki kremówki,
1/2 szklanki kakao,
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia,
50 ml oleju,
1 szklanka drobnego cukru lub najlepiej ksylitolu,
Ponad to:
1 szklanka orzechów pekan,
W garnuszku lub rondelku wodę doprowadzamy do wrzenia, a następnie wrzucamy kasze jaglaną. Gotujemy przez 15 - 20 minut. Następnie odlewamy trochę wody i pukamy na sicie bardzo zimną wodą. Wrzucamy do blendera i blendujemy na "budyń" jaglany.
* pamiętajcie by nie blendować gorącej żywności, ponieważ noże szybciej się tępią,
Do naszego gotowego, mięciutkiego "budyniu" dodajemy pozostałe składniki i wszystko dokładnie blendujemy za pomocą blendera lub malaksera na puszysty płyn.
* masa może być bardzo rzadka ale to nic,
Gotowe ciasto przelewamy do formy 20 x 30 cm (wyłożona papierem). Na wierzchu układamy orzeszki.
Ciasto pieczemy w 180°C przez 40 - 45 minut.
Smacznego :)
Całusy :*
Źródło:http://slodkakuchareczka.blogspot.com/2016/03/bezglutenowe-brownie-z-kaszy-jaglanej-z.html