Wykonanie
Karnawał dobiega końca. W jego ostatnie dni chciałam się z
Wami podzielić pysznym i niezwykle szybkim przepisem na mini pączki w cynamonowej posypce. Te małe kuleczki robi się w mgnieniu oka. Cały proces przygotowania trwa ok 15 minut. Aby wyszły idealne okrągłe, ciasto należy nakładać za pomocą łyżki do
lodów. Małe, chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku
cynamonowe podusie. Mniam :-)Składniki:240 g
mąki pszennej3
jajka M300 g
serka homogenizowanego1,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soliposypka:100 g drobnego
cukru2 łyżeczki
cynamonu1l
olejuręcznik papierowy1.
Serek homogenizowany przekładamy do miski, wbijamy
jajka i za pomocą trzepaczki bardzo dokładnie mieszamy.
Mąkę pszenną i
proszek do pieczenia przesiewamy. Razem z
solą wsypujemy do
serka i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.2.
Cukier mieszamy z
cynamonem. W rondelku rozgrzewamy
olej do temp. 175*C. Za pomocą małej łyżki do
lodów nabieramy porcje ciasta i smażymy mini pączki do momentu zbrązowienia z obydwu stron.3. Pączki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i jeszcze ciepłe obtaczamy w cynamonowej posypce.SMACZNEGO :-)