Wykonanie
7 lutego 2013Dzisiaj tłusty czwartek! Jeśli nie macie czasu, na odczekanie, aby ciasto na racuchy Wam wyrosło, polecam ten przepis. Nie zawiera on
drożdży, dlatego też można piec racuchy od razu po wymieszaniu składników. Przepis ten dostałam od Mamy, a Ona od swojej Koleżanki z pracy, a ta Koleżanka od... można by tak wymieniać i wymieniać. Jak widać, przepis ten jest bardzo popularny, a więc bardzo smaczny! Racuchy wychodzą bardzo delikatne i rozpływają się w ustach.
'racuchy na
serku homogenizowanym'Składniki:- 1,5 szklanki
mąki pszennej- 1 opakowanie
serka homogenizowanego (150g)- 3
jajka- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1 łyżka
cukru- 1 łyżka spirytusu/octu- szczypta
soli- 1 litr
oleju do smażenia
Wszystkie składniki (oprócz
oleju) umieścić w misce i utrzeć gładką masę.Na rozgrzany
olej, kłaść łyżką, racuszki. Smażyć jak pączki.Po usmażeniu, układać racuszki na ręczniku papierowym, w celu odsączenia tłuszczu.Ciepłe posypać
cukrem pudrem.Smacznego!
© Cook Yourself 2012-2016Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez
wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.