ßßß Cookit - przepis na Racuchy na serku homogenizowanym

Racuchy na serku homogenizowanym

nazwa

Wykonanie

7 lutego 2013
Dzisiaj tłusty czwartek! Jeśli nie macie czasu, na odczekanie, aby ciasto na racuchy Wam wyrosło, polecam ten przepis. Nie zawiera on drożdży, dlatego też można piec racuchy od razu po wymieszaniu składników. Przepis ten dostałam od Mamy, a Ona od swojej Koleżanki z pracy, a ta Koleżanka od... można by tak wymieniać i wymieniać. Jak widać, przepis ten jest bardzo popularny, a więc bardzo smaczny! Racuchy wychodzą bardzo delikatne i rozpływają się w ustach.
'racuchy na serku homogenizowanym'
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 opakowanie serka homogenizowanego (150g)
- 3 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka spirytusu/octu
- szczypta soli
- 1 litr oleju do smażenia
Wszystkie składniki (oprócz oleju) umieścić w misce i utrzeć gładką masę.
Na rozgrzany olej, kłaść łyżką, racuszki. Smażyć jak pączki.
Po usmażeniu, układać racuszki na ręczniku papierowym, w celu odsączenia tłuszczu.
Ciepłe posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
© Cook Yourself 2012-2016
Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.
Źródło:http://cook-yourself.blogspot.com/2013/02/paczkowo-racuchy-na-serku.html