Wykonanie
            Chyba każdy ma jakieś swoje ulubione mieszanki 
ziołowe. Takich do pieczenia i duszenia 
mięs też jest oczywiście mnóstwo. W sklepach jest ich tyle, że trudno wybrać, choć ułatwiają to podpowiedzi na opakowaniach - często nazywają się po prostu: 
przyprawa do 
żeberek, do 
kurczaka. do bigosu itd.Wolę jednak sama tworzyć smaki i przygotowywać takie mieszanki. Niżej przeczytacie, jakie składniki znalazły się w jednej z moich propozycji. 
Mięso natarte 
ziołami, po leżakowaniu minimum przez 12 godzin w lodówce, upieczone później niespiesznie, w niezbyt wysokiej temperaturze - smakuje po prostu wspaniale ;) Warto co jakiś czas przygotować sobie większą porcję i wykorzystywać do pieczonych i duszonych 
mięs.



Składniki :1,5 łyżki suszonego 
lubczyku1 łyżka suszonego 
majeranku1 łyżka 
pieprzu ziołowego1 łyżeczka 
suszonego oregano0,5 łyżeczki suszonego 
rozmarynu1 łyżeczka 
czosnku granulowanego5-6 ziaren 
ziela angielskiego2 
liście laurowe1,5 łyżki 
soliPrzygotowanie :W moździerzu ucieram 
liście laurowe (warto je wcześniej drobno pokruszyć) z 
solą i 
zielem angielskim. Następnie mieszam je z pozostałymi 
ziołami i 
czosnkiem. Przechowuję w szczelnie zamkniętym pojemniku.
