Pyszne, mocno nadziane śniadaniowe muffiny.Faszerowane szynką, serem i warzywami - świetny pomysł na śniadanie.Te małe pieczone omlety smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno :)SKŁADNIKI (na 12 sztuk) - 1 szt. około 90 kcal60 g szynki150 g tartej mozzarelli1/2 żółtej papryki1/2 czerwonej paprykipół pęczka szczypiorku5 jajek100 ml mleka2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka świeżego tymiankusólpieprzoliwa z oliwekPRZYGOTOWANIERozgrzewamy piekarnik do 180 stopni (z termoobiegiem).Foremkę do muffinów (na 12 sztuk) smarujemy oliwą.Szynkę i paprykę kroimy w kosteczkę, mieszamy w misce z serem i posiekanym szczypiorkiem. Rozkładamy nadzienie do zagłębień foremki.Jajka ubijamy 2-3 minuty, po czym dodajemy mleko, proszek i tymianek. Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy masą nadzienie.Wstawiamy do piekarnika na około 18 minut, aż babeczki ładnie wyrosną i się zrumienią.Smacznego :)