ßßß Cookit - przepis na Muffinki śniadaniowe z szynką, serem i warzywami

Muffinki śniadaniowe z szynką, serem i warzywami

nazwa

Wykonanie

Pyszne, mocno nadziane śniadaniowe muffiny.
Faszerowane szynką, serem i warzywami - świetny pomysł na śniadanie.
Te małe pieczone omlety smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno :)
SKŁADNIKI (na 12 sztuk) - 1 szt. około 90 kcal
60 g szynki
150 g tartej mozzarelli
1/2 żółtej papryki
1/2 czerwonej papryki
pół pęczka szczypiorku
5 jajek
100 ml mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka świeżego tymianku
sól
pieprz
oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni (z termoobiegiem).
Foremkę do muffinów (na 12 sztuk) smarujemy oliwą.
Szynkę i paprykę kroimy w kosteczkę, mieszamy w misce z serem i posiekanym szczypiorkiem. Rozkładamy nadzienie do zagłębień foremki.
Jajka ubijamy 2-3 minuty, po czym dodajemy mleko, proszek i tymianek. Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy masą nadzienie.
Wstawiamy do piekarnika na około 18 minut, aż babeczki ładnie wyrosną i się zrumienią.
Smacznego :)
Źródło:http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2016/02/muffinki-sniadaniowe-z-szynka-serem-i.html