Wykonanie
Monte Cristo kanapka to amerykańska wersja francuskiej kanapki Croque Monsieur .
Monte Cristo kanapkę podaje się z
dżemem. Dosyć
dziwna kombinacja,
musztarda i
dżem z czerwonej
borówki, ale wierzcie mi, kanapka smakuje wybornie. Kanapka najlepiej smakuje podana na gorąco.
Szynka i
ser to ulubiona wkładka chyba każdego dzieciaka. Te kanapki robię często na urodzinowe party dzieci.
Bułki durum są wtedy idealne.
Składniki: na 6 kanapek6
bułek durum, tutaj przepis6 plastrów
gotowanej szynki6 plastrów
żółtego sera1
jajko3 łyżki roztopionego
masła100 ml
mleka1 łyżeczka
musztaryPrzekrój
bułki na pół. Roztrzep
jajko w
mleko wraz z
masłem i
musztardą. Wylej na półmisek. Ułóż
bułki miękką częścią do dołu na półmisku. Poczekaj kilka minut aż
bułki wciągną mieszankę. Małą formę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż dolne połówki
bułek i obłóż je
szynką i
serem. Przykryj wierzchnią częścią
bułki. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 200ºC na 20 minut. Podawaj kanapki gorące z
dżemem borówkowym.Polecane przepisy
Sałatka makaronowa tanio i szybkoWytrawny sernik ze
śledziamiKanapka
pita z cevapici i ajvarKanapki ułatwiają życieBurgery z
kalafiora na ostro