Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Sałatka z
buraczkami i
paprykąSłodka pokusa »Moja córka podskakuje z radości - hurrrrrrra hurrrrrrrra Rafaello no w końcu.............. Ech ależ mają ze mną dobrze :) Wzięłam udział w akcji Ciasto na niedziele gdzie wspólnie robimy różne smakołyki. Na ten tydzień wybrałyśmy ciacho bez pieczenia. Jestem ciekawa jak wyjdzie:)Składniki:
masło 350 g
mleko 1 litr
budyń 4 x 40 g
waniliowy lub
śmietankowycukier waniliowy 32 g
ksylitol(
cukier brzozowy) 240 g
żółtka 2 szt
krakersy dwie paczki, właściwie półtora ( ja biorę te z biedronki i starcza mi do przełożenia na trzy
razy duża tortownica :)
kokos 300 gKrok 1Do garnka wlewamy 750 ml
mleka i zagotowujemy. W 250 ml
mleka rozpuszczam budynie. Kiedy
mleko bom-belkuje, wlewam
budyń, mieszam do zgęstnienia. Do zlewu wlewam zimną
wodę i wstawiam garnek z
budyniem( szybciej ostygnie)Krok 2Miksujemy miękkie
masło z
żółtkami i
cukrem na gładką masę, dodajemy
budyń małymi porcjami by nam się nie zważyło. Miksujemy do momentu, aż ukaże nam się gładka masa. Wsypujemy
kokos i teraz tylko łyżką wymieszać wystarczy.Krok 3Tortownice o średnicy 28 cm wykładam folią spożywczą i boki też.Na dno kładę
krakersy, tam gdzie nie mieszczą się to kruszę w palcach. Nakładam 1/3 kremu
kokosowego i przykrywam następną warstwą
krakersów.Teraz następna warstwa kremu,
krakersy i krem. Na końcu posypuje
kokosem by zakryć krem. Ciasto przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki . Najlepsze ciasto jest następnego dnia.
poniedziałek, 04 kwietnia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter