« Nowy rozdzialBuraczki z papryką na zimę »Coś dla smakoszy kokosów i wszystkiego co kokosowe. Pomimo że osobiście nie jestem wielkim fanem kokosów to wspomniane dziś ciasto jest przepyszne i to nie jest opinia tylko moja ale i moich mężczyzn.Składniki:20 dkg kokosów1 masło1 cukier waniliowy1/2 l mleka1 i 1/2 szkl cukru pudru2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej3 żółtka2 duże paczki krakersówWykonanie:żółtka ucieramy z cukrem waniliowym i 1/2 szkl. cukru pudru następnie dodajemy obydwie mąki i 1/2 szkl.mleka i dobrze ucieramy.Resztę mleka gotujemy,do gotującego się mleka dodajemy masę z mąki i żółtek.Tak powstały budyń należy zagotować caly czas mieszając,odstawić do wystygnięcia.Masło ucieramy na puszystą masę z resztą cukru następnie dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu cały czas ucierając,na koniec do masy dodajemy 2/3porcji kokosów.Na blaszkę układamy ściśle jeden koło drugiego krakersy i smarujemy masą,następnie znów krakersy i masa.Powtarzamy te czynności do wyczerpania masy,ostatnią warstwą ma być masa,którą posypujemy pozostałymi kokosami.Smacznego!!!!czwartek, 11 października 2012, kozakownapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarze