Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Babka gotowana 2016
Czekoladowe jajeczka-
grzybki »Kochani Święta Wielkanocne minęły ,
szynka w galarecie była na
stole. Jajeczka ozdobiły i zachwyciły swoim smakiem oraz oryginalnością, dodatkowo były piękną dekoracją Świątecznego stołu. Przystawka jest bardzo prosta do przygotowania, smaczna i zdrowa.Składniki:15 wydmuszek
szynka z
kurczaka 100 g
groszek marynowany 50 g
marchewka ugotowana 50 g
kukurydza konserwowa 50 gDodatkowo:500 ml
bulionu drobiowegożelatyna 4 łyżeczkiKrok 1Wydmuszki powinny
mieć otwór koło 2 cm po szerszej stronie
jajka. Wydmuszki należy wyparzyć wrzątkiem i wysuszyć.
Marchew gotujemy na miękko ale tak by nam się nie rozpadała podczas krojenia.Po ugotowaniu
marchewkę pokroić w kostkę i włożyć do wydmuszek.
Kukurydze i
groszek odcedzamy i wkładamy do wydmuszek.
Szynkę kroimy w kosteczkę lub paseczki ,jak macie ochotę, również władamy do wydmuszek.Krok 2Do szklanki wsypujemy
żelatynę, zalewamy ją zimną
wodą 2-3 łyżki, mieszamy (
żelatyna gęstnieje). Wkładamy szklankę z
żelatyną do mikrofali na 30 sekund, rozpuści nam się. Do gorącego
buliony przelewamy rozpuszczoną
żelatynę i mieszamy by nie zrobiły nam się grudki.
Bulion lekko przestygł, więc zalewamy wydmuszki. Zostawiamy na około 3 godziny w lodówce i gotowe :)


wtorek, 29 marca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter