Wykonanie
Proste, pyszne i niskokaloryczne :)) Sprawdza się na okolicznościowych imprezach jako przekąska ale ja często robię taką galaretę bez okazji, tak, żeby przekąsić coś smacznego i niezbyt kalorycznego.Forma przekąski dowolna. Możemy robić ją w małych kubeczkach, albo w większej ozdobnej formie. Wybór warzyw jest tutaj również dowolny.Moje warzywa wzbogaciłam
szynka drobiową, gdyż akurat miałam jej nadmiar :))
Składniki:szyn ka drobiowa
groszek konserwowy
jajkamarchewkakukurydza konserwowa1l
bulionu1 op.
żelatyny (u mnie 40g)Wykonanie:
Szynkę, ugotowane
jajka, ugotowaną
marchewkę kroimy w kostkę.
Kukurydzę i
groszek odcedzamy z zalewy.
Żelatynę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. W salaterce układamy warstwy warzyw zalewając każdą warstwę
bulionem z rozrobioną
żelatyną, aż do wyczerpania składników.